dimarts, 16 de juny del 2015

DOCUMENTAL EL CAMÍ D'UN PROTOCOL L'ADN DE LA VERITAT, LA JUSTÍCIA I LA REPARACIÓ.



El curt-documental #elcamídunprotocol com a eina per fer entendre la urgent necessitat de fixar l'ADN familiar, si volem localitzar algun dia els milers de parents desapareguts a la Guerra Civil i el Franquisme ja és a Internet 3 subtitulacions disponibles amb documentació interactiva

http://dom.cat/k12 [ versió original 27' ] 
http://dom.cat/k13 [ subtítols en català 27' ] 
http://dom.cat/k14 [ subtitulado en español 27' ] 
http://dom.cat/k15 [ english subtitles 27' ] 

La cinta original és penjada a Vimeo (HD i baixa). Per facilitar-ne la subtitulació i tenir accés, en el mateix visionat, a documents i dades que se'n deriven, hem fet servir la plataforma lliure, de web oberta, Popcorn Mozilla Webmaker [ 1 ] , que ens permetrà créixer i compartir amb filosofia «Remix». 

Fer entendre que l'ADN familiar és una peça clau Volem fer didàctica del testimoni genètic i explicar l'absoluta necessitat de conservar l'ADN familiar per garantir la possibilitat d'identificació del parent desaparegut. Ara, l'accident de Germanwings, als Alps francesos, exemplifica a petita escala el camí a seguir per a una tragèdia civil, soterrada vora 80 anys, i amb un impacte humanitari mil vegades superior. 

Volem arribar, com a mínim, a les 4600 famílies del cens Tot i la moció al Parlament (69/X 19.12.2013), la difusió que el Govern ha fet a les famílies del Cens Únic de Desapareguts de la Guerra Civil i la Dictadura, ha estat inexistent, i malgrat també ho denuncià el Síndic de Greuges [ 2 ]. El documental ens ajudarà a divulgar aquest pas endavant cap a la identificació. 

Un projecte impulsat pel micromecenatge Dos centenars de mecenes van fer possible finançar la producció del documental #elcamídunprotocol a través del portal de Verkami [ 3 ], que ens dugué a editarlo primer en DVD i que presentàrem, la tardor passada [ 4 ] al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona. Sota la direcció de Carles Seuba Capdevila i Guillem Escriche Rius, música de Carles Cases, muntatge de Pep Vendrell, el càmera Bernat De Ferrer, la il·luminació d'Albert Climent i el so de Jordi Cerdà, amb la coproducció de Roger Heredia Jornet i Marc Antoni Malagarriga Picas. Sense oblidar el paper fonamental de les famílies dels desapareguts, el Departament de Genètica Forense de la Universitat de Barcelona i la Fundació Bosch i Gimpera.